Att sove i samsvar med feng shui

Jeg har sovt veldig dårlig i det siste. Ofte våkner jeg opp midt i natten og har vanskeligheter med å falle tilbake i søvn. For en stund tenkte jeg at det er månens kraft, men de siste dagene har jeg lurt på om det kan ha å gjøre med møblene i soverommet mitt.

Soverommet skal være et sted for fred og harmoni
Ifølge Feng Shui, som handler om energi og balanse, så skal soverommet være et sted for fred og harmoni. Du skal kunne samle styrke til å være en god person, for deg seg selv og til andre. Rommet symboliserer ro og kjærlighet – og dermed skal det bli innredet i dempede farger.

Selv her jeg har gjort en bommert her, fordi soverommet mitt i dag har røde farger overalt. Rød er alt annet enn en fredelig og harmonisk farge, selv om det kan symbolisere kjærlighet for mange (og meg selv, det er derfor jeg har dekorert det slik).

Men etter å ha lest noen bøker nå om Feng Shui, har jeg besluttet at jeg trenger til å bytte ut noen møbler her hjemme. Fremfor alt må sengen fjernes, fordi den går i røde farger. Jeg gikk ut på Internett og så på http://www.trademax.no for nye senger når det slo meg: «Hvorfor kjøper jeg ikke en sovesofa i stedet”?

Sagt og gjort, så ble det et kjøp av en lys grå sovesofa i et moderne design. Den har dessuten godt med oppbevaringsplass for dyner og puter! 🙂

Finn kraftposisjonen
Når du så skal innrede i soverommet ditt så du må tenke på å finne en god kraftposisjon . Dette betyr at du bør sove med sikkerhet og støtte bak deg (symbolsk, men også praktisk). Du bør derfor ha veggen bak, og uhindret utsikt ut mot rommet når du ligger nede. Dette gir trygghet å handler om å holde oversikt over hva som skjer, og det er et instinkt vi har hatt siden vi var huleboere .

Jeg har derfor innredet slik at jeg nå ser vinduet når jeg ligger nede, og sammen med å ha malt om alt til hvitt i stedet, tror jeg (og håper) at jeg vil sove bedre nå.

Hold fingrene krysset for meg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *