Konkurranse på ski

skiJeg skrev tidligere om astronomiklubbens tur til Geilo, og hvor gøy jeg synes det var å stå på ski igjen. Etter jeg leste en artikkel på e24.no om Birkebeinerrennet har jeg også fått lysten til å gå et større løp. Birkebeinerrennet blir vel kanskje litt i overkant for meg, som kun har stått en helg på ski på flere år, men kanskje til neste år?

Artikkelen peker på den gjennomsnittlige deltageren i rennet, og det er artig lesning. Det er jo forsåvidt interessant at nesten 13 000 mennesker betaler for å være med i et skirenn de aldri har sjanse til å vinne. Så man konkurrerer i utgangspunktet kun mot seg selv, og mens man kunne gått den samme ruten når som helst gratis, ønsker altså tusenvis av mennesker å gå løpet samme dag, og appåtil betale for moroen også. Men jeg kan jo også se appellen med det. Det er mye mennesker og det bli nok veldig god stemning. På tross av at man kanskje ikke har sjanse til å vinne løpet (det stiller profesjonelle langrennsløpere hvert år) så blir det nok fortsatt konkurranse blant de du ender opp med å gå sammen med.

Kan lett skjønne at for mange som ikke kjenner den norske kulturen eller hvor sterkt skisporten står i Norge, at rennet kan virke litt spesielt. Men ut på tur med kvikk-lunsj og appelsin i sekken er jo kanskje noe av det som representerer den karakteristiske nordmannen best. Men om det blir tur Birkebeineren eller ikke på meg til neste år gjenstår enda å se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *