Vinduene er hjemmets sjel

Jeg har alltid elsket vinduer og for et par år i mine yngre dager ønsket jeg å selv begynne å jobbe som et vindu mester. Jeg hadde en drøm om å hjelpe folk til å finne det beste vinduet til sine hjem, og renovere gamle vinduer til å være i stand til å leve lenger i de vakre gamle bygningene. Kanskje det er derfor jeg er så glad for at det er på tide for oss å erstatte våre vinduer hjemme nå.

Jeg elsker antikk design med sprosser
Jeg trenger ikke å se rundt på nettet i hundre år for å finne vinduer som passer meg, siden det er en interesse, og jeg har en ganske klar stil fra begynnelsen. På www.bygghjemme.no de hadde inntrykk av at jeg leter etter til en god pris, så jeg gjorde en ordre for innadslående 3-lags vinduer til nesten hele huset, i tillegg til andre etasje hvor jeg vil ha faste vinduer på kortsidene.

Selvsagt vil jeg kjøpe sprosser til alle vinduer også, sannsynligvis i klassiske hvite kors der sprossen vil sitte høyere opp enn standard. Jeg fant dette bildet som jeg fikk litt inspirasjon fra, men tenk deg å ha som så, men uten sprosser på nedre vinduet, bare på toppen. Så er det også mer moderne enn vinduet på dette bildet så klart, men kanskje det ble gitt 🙂

vinduer

Deretter er det tid for interiør
Når vinduene da sitter på plass så tenkte jeg å gjøre om litt med interiørene også. Jeg har allerede kjøpt hjem noen nye gardiner til jul og det nærmer seg også den tiden da man må sette opp adventsstakene, som er en av min favoritt tider av året. Det er noe spesielt med å få dekorere hjemmet og sette opp alle lysene, pynte treet og erstatte gardiner og duker. Julen er en herlig tid for fred og ro, og hjemmet føles litt ekstra spesiell hvert år så snart den har fått julestemning.

Så henter jeg min juleskiver også og spiller noen julemusikk i hjemmet. Det er disse små tingene som gjør meg glad og lykkelig som menneske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *